Nieuw Colhorn
Logo Logo

Ligging en bereikbaarheid Nieuw Colhorn

Het oude vissersdorp Kolhorn ligt centraal in de Kop van Noord-Holland, onder aan een dijk. Het nieuwbouwplan Nieuw Kolhorn ligt aan de andere kant van die dijk, aan de overkant van het kanaal Schagen-Kolhorn, op het 'verloren terrein' tussen het kanaal en de provinciale weg N248 Schagen-Middenmeer.

Met de auto

Met de brug over het kanaal ben je vanuit Nieuw Colhorn snel in het oude, cultuurhistorische dorp. Maar je bent ook zo in grotere steden. Kolhorn ligt namelijk midden tussen Alkmaar, Hoorn en Den Helder en Schagen ligt op 6 kilometer afstand.

Openbaar vervoer

Met de bus vanuit Nieuw Colhorn – halte aan de N248 op loopafstand - ben je binnen een kwartiertje op het NS-station van Schagen. Hier vandaan vertrekken intercity’s naar Den Helder en Nijmegen. Ook rijdt in de gemeente Hollands Kroon de ‘Belbus Noordkop’, die je van deur tot deur brengt binnen de regio. Om gebruik te maken van dit vervoer, moet je wel eerst lid worden van de belbus.

Over het water

Nieuw Colhorn ligt aan het kanaal Schagen-Kolhorn en is dus ook te bereiken over het water. Je kunt aanmeren aan de Ansjoviskade of aan de overkant, aan de Westfriesedijk. Met de fiets kun je vanuit Nieuw Colhorn in een paar minuten in het oude dorp, via de brug over het kanaal.

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
Gepland Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?