Nieuw Colhorn
Logo Logo

Nieuwbouw in Kolhorn

Als je denkt aan Noord-Holland, dan denk je aan water, dijken, polders, grazige weidelanden en kleine, pittoreske dorpen. Eén van die dorpen is Kolhorn. Een karakteristiek en gezellig oud vissersplaatsje aan de Westfriesedijk. Bekend om zijn jachthaven en de traditionele Nachtmarkt.

Historie

De naam ‘Kolhorn’ betekent letterlijk ‘koude hoek’. Tot 1844 lag het dorpje prominent aan de Zuiderzee en was de visserij het belangrijkste middel van bestaan. Nu ligt Kolhorn in het Noord-Hollandse weidelandschap, midden tussen de steden Alkmaar, Hoorn en Den Helder. Het uiterlijk van een vissersdorp is echter blijven bestaan. Een groot deel van Kolhorn is Rijks Beschermd Dorpsgezicht.

Recreatie

In het groene hart van Noord-Holland Noord kun je onbezorgd van het leven genieten. Visliefhebbers vinden ideale stekjes. Bootfanaten kunnen over de kanalen, sloten en binnenwateren prachtige tochten maken. Wandelaars kunnen hun hart ophalen aan het Noordholland-Pad, een wandelroute van 200 kilometer. Achter de duinen lonken badplaatsen als Callantsoog, Petten en Julianadorp.

Evenementen

Kolhorn is bekend om de populaire nachtmarkt, die in de zomer 3 keer wordt georganiseerd. Zo’n 250 kramen en stalletjes staan opgesteld rondom de haven en de kerk. ’s Avonds wordt de markt sprookjesachtig verlicht. Het dorp doet ook mee met het jaarlijkse Nazomeren: ruim 50 tuineigenaren en kunstenaars in verschillende dorpen laten duizenden bezoekers kennismaken met hun creaties.

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
Gepland Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?