Nieuw Colhorn
Logo Logo

Voorzieningen in Kolhorn

In het dorp Kolhorn zijn een paar restaurants, er is een museum, een basisschool en een sportcomplex. Voor de dagelijkse boodschappen kun je vanuit Kolhorn goed terecht in Schagen, op 6 kilometer afstand. Hier vind je ook ruim aanbod aan andere winkels, terrassen en restaurantjes, en veel voorzieningen voor bijvoorbeeld gezondheidszorg en onderwijs.

Voorzieningen in Kolhorn

Eten en drinken

Voor een hapje eten zijn in Kolhorn verschillende mogelijkheden. Bij restaurant De Roode Leeuw aan de Westfriesedijk kun je terecht voor lunch of diner. Geniet van koffie bij de houtkachel of van een wijntje op het terras met uitzicht op de mooie polder, de vroegere Zuiderzee. Aan de rand van het Kolhornerdiep ligt het sfeervolle restaurant ’t Anker, met 120 zitplaatsen in verschillende serres. Aan de Nieuwe Streek ligt eetcafé Schippers Welvaren, in een mooi oud pand uit ongeveer 1620.

Sportief

Voor teamsport kun je in Kolhorn terecht op sportcomplex ‘De Caegh’. Op dit sportcomplex zijn 2 sportverenigingen gevestigd: voetbalvereniging Kaagvogels en handbalvereniging Zwaluwen. Dichtbij, in Winkel, bevindt zich een golfbaan waar u heerlijk ontspannen een balletje kunt slaan.

Onderwijs

De kleintjes kunnen naar school in Kolhorn. Aan de Sportstraat is openbare basisschool Op Avontuur gevestigd.

Museum

De Turfschuur’ is een klein en overzichtelijk museum aan de oude Westfriese Omringdijk in Kolhorn. Je kunt hier van alles zien en beleven over de strijd van de plaatselijke bevolking om letterlijk en figuurlijk het hoofd boven water te houden. Naast ‘De Turfschuur’ ligt het erfgoedcentrum OpZeeLand, een museum met onder andere keramiek door de eeuwen heen, een collectie schilderijen van de Kolhorner kunstschilder Dirk Breed en wisselende exposities van kunstenaars met een West-Friese achtergrond.

Water en watersport

Het havenplaatsje aan de vroegere Zuiderzee is bekend als watersportplaats. Kolhorn heeft een eigen jachthaven aan de Westfriesedijk. Er is kanoverhuur, je kunt een rondvaart maken in een originele Langedijker Rondkont, een zeiltochtje maken over het Kolhornerdiep en door de voormalige zeesluis, of een boottocht met het ‘varende monument’ de ansjovisjol KH44, uit de vroegere vissersvloot van het havenplaatsje.

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
Gepland Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?